cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Baris_A
Level 4
Partner
Merhaba ,
 
Bu yazımda Enterprise Information Archiving çözümlerinden Enterprise Vault için Role Based Access'i inceleyeceğim. Ürünün; Exchange Server Archiving , File System Archiving ,Sharepoint Archiving , PST migration gibi bir çok özelliği olduğundan ürünle ilgilenecek IT personeline kendisinden beklenen kadar yetki vermek her zaman göz önüne alınan bir durumdur. EV ürüne de bu bağlamda Authorization Manager ile istenileni karşılıyor.
 
 
 
Enterprise Vault ürününde Role Based Access Control mekanizmasını Windows Authorization Manager yönetiyor (azman.msc). EV kurulumu sırasında Authorization Manager için EvAzStore.xml dosyası oluşturuluyor. Bu dosyayı kullanarak EV yöneticilerine çeşitli yönetimsel haklar verebiliyoruz. Gerekli konfigürasyon aşağıdaki gibidir.
 
 
Bu işlem için EV sunucusuna evadmin(account ismi sizde farklı olacaktır) yetkilerine sahip account ile giriş yapınız.Bu account EV üzerinde sınırsız yetkiye sahiptir.
 
 
Aşağıdaki resimden görüleceği üzere Authorization Manager'ı açınız. Test amaçlı uygulamamda bir kullanıcıya PST yönetimi işleri için izin vereceğim.
 
 
 
 
 
Ardından Role Assignment kısmına kadar gelerek pst yönetim işi ile ilgilenecek kullanıcı hesabını PST Administrators role'üne ekleyiniz.
 
 
 
 
Bir örnek olması açısında test domain'imdeki bir kullanıcıyı ekledim üstte görüldüğü gibi. Ardından evadmin hesabından logoff ile çıkarak bu kullanıcı (pst ile uğraşacak kullanıcı ile) ile EV sunucuya giriş yapınız. EV administration console'u açınız. Kullanıcının yetkileri kısıtlandığı için görebilecekleri aşağıdaki gibi olacaktır.
 
 
 
 
pstmiguser@corp.net kullanıcı ile EV konsoluna baktığımızda sadece ilgili kısımları görebiliyoruz. Site genelinde diğer özellikler bu kullanıcıya kapatılmıştır.
 
Herkese sorunsuz ve neşeli günler...
 
Originally published by author at http://www.aydogmusoglu.com
Version history
Last update:
‎05-05-2014 03:10 PM
Updated by: